Олія рицинова в капсулах

Рицинова олія – це рослинна олія; отримують її з насіння рицини звичайної методом холодного пресування, потім олія рафінується з метою використання в фармацевтичній промисловості. Кожна капсула по 500 мг містить 100% сертифіковану рицинову олію.

Рицинова олія – це старий перевірений засіб від запорів, на 100% природний. При вживанні всередину, в тонкому кишківнику воно гідролізується ліпазою з утворенням рицинолевої кислоти, що подразнює рецептори кишківника; відбувається рефлекторне підсилення його перистальтики. Послаблюючий эфект зазвичай настає через 5-6 годин після прийому.

Перевага застосування рицинової олії в капсулах очевидна. Мало хто отримує насолоду від її застосування в рідкому вигляді. Використання капсул значно полегшує застосування цього засобу.

Слід пам’ятати про те, що застосування рицинової олії для профілактики запорів має декілька особливостей:

  • її категорично заборонено вживати вагітним і годуючим жінкам, а також дітям до 12 років;
  • найкраще застосовувати рицинову олію 1-3 дні, потім зробити перерву і дати можливість організму налагодити процес, за необхідності повторити курс; у випадку тривалого безперервного застосування кишківник звикає до того, що хтось виконує його роботу, і починає «лінуватися»;
  • якщо очікуваний эфект не настав після двох – трьох коротких курсів, рекомендується візит до лікаря для виключення більш серйозних проблем зі здоров’ям організму.

Застосовувати: по 10-20 капсул один раз на день перед сном, запиваючи невеликою кількістю води. Курс визначається за необхідністю. Не є лікарським засобом.

Протипоказання: вагітність і годування груддю, діти до 12-ти років, підвищена чутливість до компонентів.